ACTES

Per tal d’organitzar les activitats de la colla es realitzen reunions setmanals els dimecres de 20 a 22h al local de l’entitat situat a la plaça Santa Maria,17 i l’assemblea anual que serveix per aprovar el projecte del curs i escollir la junta directiva. Aquestes són les principals activitats que realitzem cada any:

Revetlla de Sant Joan

La nit de Sant Joan els petits de la colla de Diables realitzem una cercavila, portant la flama arribada del Canigó pels carrers de Montmeló fins a la foguera, allà la colla gran prepara una encesa cada cop més espectacular de la foguera amb traques, cascades, carretilles i sortidors. Un cop la festa ja comença ens encarreguem de preparar el sopar popular i del servei de bar de la revetlla popular organitzada per l’ajuntament.

Correfoc Gran

Després del pregó i la tronada d’inici, el correfoc s’obre pas a la festa major de Montmeló, un correfoc on balladors i diables gaudeixen del plaer de ballar entre espurnes de foc. El primer correfoc realitzat per la colla adulta va ser el 1996 on la Colla del Ball de Diables de Montornès va ser l’encarregada de bategar-nos.

Correfoc Infantil

El Divendres de festa major és el torn del més petits. El primer correfoc es va realitzar l’any 2008 des de llavors el recorregut ha patit algun canvi i el nombre de participants cada cop és superior.

Correfoc Jove

El Dissabte de festa major els joves de la colla fan el seu correfoc com a preludi per guiar la gent cap a l’altra activitat de foc d’aquest dia, el Plaçafoc. El primer correfoc d’aquesta colla es va realitzar l’any 2005. El recorregut ha anat variant des de llavors però sempre ha tingut el seu final a la plaça de la Cucurny.

Plaçafoc / Trobada de Bèsties

Música, foc i espectacle són els principals trets característics d’aquesta activitat. Cada dissabte de festa major una història diferent, omple de foc, música i molt més la plaça. El plaçafoc és un espectacle estàtic on el públic pot gaudir d’un espectacle pirotècnic diferent cada any. En aquesta activitat hi participa tota la colla i diferents col·laboradors depenent de les necessitats de l’espectacle de cada any. El primer any en què es va dur a terme aquesta activitat va ser any 2005.

Foc d’animes / Nit Petites Bruixes

La nit del 31 d’octubre és la nit de les ànimes, el moment de l’any en què els morts visiten els vius. És costum que a moltes cases s’encenguin espelmes i altres flames per guiar aquestes ànimes. Si es troben acollides, aniran directes al cel. L’any 2014 la colla ens vàrem aventurar a engegar una nova activitat. Es tracta del Foc d’animes que es realitza el 31 d’Octubre coincidint amb la Castanyada i Tots Sants. Un recorregut on el públic amb les seves torxes acompanyen a la colla per diversos carrers i places on es realitzen diverses enceses i activitat per part de totes les colles i en Vibrot.

Nit de cap d’any

La nit de cap d’any ens concentrem a la plaça de la vila per menjar el raïm plegats i donar el tret de sortida al nou any amb els 100 metres de corretraca. Alguns anys hem realitzat també altres activitats com enlairament de fanalets.