L’Oficina de Català de Montmeló participa en un recull lèxic sobre diables

El recull «Una colla de mots de foc i festa», elaborat pel CNL del Vallès Oriental

Les oficines de Català de Vallès Oriental han elaborat un recull de mots en el marc del programa del Voluntariat per la llengua amb les entitats, per promoure el coneixement i l’ús social de la llengua.

En aquest cas, ha volgut apropar el món dels diables a la població en general, mitjançant el vocabulari propi del seu àmbit. Pel que s’ha col·laborat amb totes les colles de la comarca que han facilitat informació i fotografies.

Una colla de mots de foc i festa s’ha editat en format electrònic i s’estructura al voltant de sis apartats: personatges, vestuari, material pirotècnic, música, estris i bestiari, amb el nom de les bèsties més representatives de cada poble. També hi ha una petita presentació sobre l’evolució d’aquests éssers al llarg de la història i de com han arribat i s’han consolidat en el nostre territori. Finalment, hi surten fotografies de les bèsties de foc més representatives de la comarca i s’hi han inclòs les dades de contacte de totes les colles, perquè qui hi estigui interessat s’hi pugui posar en contacte amb elles.